Trends Herfst/Winter 21/22

De eerste blaadjes vallen van de bomen en het wordt weer eerder donker. We maken ons op voor de herfst en de winter. Het showen van de laatste trends, kleuren en materialen vindt niet alleen in de etalages en op de winkelvloer plaats. Ook op onze socials vind je weer genoeg inspiratie om goed voor de dag te komen in dit najaar.

Kleuren & prints

Het kleurenpalet voor komende winter bestaat uit mooie winterse neutralen. Beige en wolwit, van winterpastels tot mooie warme camels. Outfits zijn soms helemaal in harmonie en zandtinten zie je ton sur ton. Dit zien we ook bij de koele groene en blauwe kleuren. Tegenover de genoemde basiskleuren zien we warme tinten van wijnrood, aubergine tot chocolade bruin. Camel is één van dé trendkleuren voor deze winter. We zien deze kleur dan ook in materialen als mesh, satijn, wol en zelfs in (vegan)leather. De prints zijn opvallend: veel kleur in ruitjes, mille-fleurs en de paisleyprint in oranje- en bruinen. De ruiten zien we zowel in wat meer in het oog springende kleurcombinaties als in rustigere varianten.

Materialen

Dit najaar ga je zien dat de knitwear dominant is in het straatbeeld. Van chunky tot subtiel. Breisels en zachte materialen in tops en bottoms onderstrepen deze look verder. De items zijn iets oversized, waardoor de materialen nog comfortabeler vallen tijdens de koude winterdagen. Het glanzende satijn zie je veel in blouses en bovenstukken, (vegan) leer zien we in een diversiteit aan items verschijnen. Ook zachte corduroy komt in een sportievere look veel voorbij. Vooral de zand- en goudtinten zijn bij deze ribcord erg populair.

Oversized

Oversized is helemaal terug.. Ruimvallende pakken en jasjes, giletjes en pofmouwen die weer onder een gilet uitkomen. Deze looks zijn geïnspireerd op Harry Styles en David Bowie. Ook kragen mogen groot en opvallend zijn, net als de mouwen. Je ziet veel volants, pof en kant. Dit neigt een tikkeltje romantisch, maar door de blouse tot boven te sluiten maak je het geheel weer stoer! Daarnaast is ook de vintage look weer helemaal hot. Denk hierbij aan de jurken - lang en kort - in bloemenprint, paisley (daar heb je ‘m weer) en opvallende knopen.

Laagjes

Je krijgt het deze winter niet koud, want de laagjes zijn ook helemaal hot. Het gilet is voor binnen en de bodywarmer voor buiten om je outfit nét even iets vrolijker, voller en stylish te maken. Beide verschijnen in verschillende lengtes en stoffen. Ook met onze jassen zit het wel goed, want deze zijn gemaakt van volumineuze stoffen, zoals (gestepte) dons, teddy en wol. Met het silhouet van veel laagjes, oversized en een beetje pof of volants maak je een echt statement.

 

Kortom: we laten ons inspireren op de vrouwelijke jaren vijftig en de retro seventies. De broeken hebben een hoge taille, we stylen af met veel riempjes en sieraden, gebruiken vintage printjes, opvallende knopen en de comfy jogging is nog steeds gaande. We hebben de collecties zó ingekocht, dat ze onderling perfect te combineren zijn. Zo maak je eindeloos veel unieke combinaties!

Er mag dus heel veel, maar je hoeft gelukkig niet alles. Kies de trends die bij jouw persoonlijke stijl passen en creëer zo jouw eigen unieke look! We helpen je graag met het uitzoeken van mooie en unieke combinaties, en natuurlijk staat er altijd een kopje koffie klaar. Benieuwd naar onze collecties? Kom dan gezellig langs in de winkel voor meer trends en persoonlijk advies!

Evenementen 

Ook organiseren we dit seizoen weer evenementen (het mag weer!), bijvoorbeeld onze Petit Brunch. Hier kun je nóg meer inspiratie opdoen. Bekijk hier onze events.

Door: Daphne Wigger