Reset: specialist in womens-jackets

Reset is een jassenmerk, dat hoogwaardige materialen gebruikt. Telkens inspeelt op de wisselende modetrends en een uitstekend gevoel heeft hoe je pasvorm en mode kunt combineren. 

 

De modieuze touch van Reset

staat garant voor een geraffineerde combinatie van draagcomfort, mode en inspelen op het jaargetijde.

 

Reset bij Wigger-Mode.

Naast Beaumont, Lebek, en Giacomo is Reset één van de labels, die Wigger-Mode al jarenlang voort. Hieruit mag worden afgeleid, dat de consument zich aangetrokken voelt tot de uitstraling van deze kledinglijn.

 

Duurzaamheid bij Reset

DOELGROEP

De Stone Fashion Group is aangesloten bij Amfori/BSCI. Er wordt bij BSCI gecertificeerde fabrieken geproduceerd. Het is een continu proces van verdere optimalisering en professionalisering.

VERKOOP

Er wordt geïnvesteerd in de goede omstandigheden in de fabrieken voor arbeiders. Bovendien is er een groeiend besef, dat ook het milieu en het dierenwelzijn aandacht verdienen.

PRODUCT

Reset volgt de regels van REACH. Deze wettelijke Europese regelgeving geldt al 12 jaar. De leveranciers van zowel kleding als grondstoffen, moeten zich aan deze regelgeving committeren. De regelgeving houdt in dat sommige chemicaliën verboden zijn om te gebruiken of in beperkte hoeveelheid verwerkt mogen worden. Dit wordt gecontroleerd en getest door een onafhankelijke partij.

Hergebruik van materialen: In diverse collecties wordt gebruik gemaakt van recyclede stoffen. Vooralsnog is dit meestal polyester (van PET flessen), maar ook al nylon. Synthetische tussenvoeringen worden reeds veelvuldig gebruikt. Gerecyclede vullingen en hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals ‘Serona van Dupont’ en ‘Primaloft’ zijn hiervan een voorbeeld.

M.bt. dierenwelzijn is Reset volledig overgestapt op het gebruik van RDS (=Responsible Down Standard) dons. Dons wordt als afvalproduct verkregen uit de fok voor de voedselindustrie. Door controle en certificering van “farms” ziet men erop toe, dat er op de juiste manier met de dieren wordt omgegaan.

BOODSCHAP

Door met regelmaat het gesprek met de leveranciers aan te gaan, worden de omstandigheden nauwlettend in de gaten gehouden. Dit moet leiden tot verbeteringen. Door aansluiting bij BSCI wordt de procedure geoptimaliseerd.

HOE

Helaas is het aanbod van gerecyclede stoffen op gebied van mode nog beperkt. Maar de aandacht en aanbod groeit gestaag. Voor steeds meer stoffen zijn certificaten om de recycle-claim te waarborgen.

MISSIE

Duurzaamheid is een must in de huidige samenleving. Er zijn de laatste jaren al heel veel ontwikkelingen gaande in de gehele kleding industrie. Reset doet daar actief aan mee rn zal de activiteiten zeker op materiaal gebied, verder gaan uitbreiden. Het is een on-going proces.