Duurzaamheid is een begrip van de laatste decennia.

DOELGROEP

Als retailer probeert Wigger-Mode in te haken op 'verantwoord ondernemen'. Dit is wel eens lastig, want wát kun je nou doen als kleine ondernemer? Welnu, door samen te werken met merken en producenten, die de intentie hebben en er daadwerkelijk blijk van geven hun producten binnen het kader van sustainability te produceren en aan te bieden. Die keuze ligt bij de ondernemer. Daarbij moet het wel een 'betaalbaar' product blijven, anders zal de consument het niet afnemen. De komende 5 tot 10 jaar zal duurzaamheid een steeds grotere rol gaan spelen. Onze klanten zullen in toenemende mate keuzes maken op basis van duurzaamheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit onze samenleving. We zullen daarom onze visie op duurzaamheid op subtiele wijze moeten laten horen zonder te overdrijven of niet kunnen waarmaken hetgeen we uiten. We willen onze klant over onze keuzes informeren. Verantwoorde productie en duurzame materialen worden een must. De multibrand-stores zullen hierin een toonaangevende rol gaan spelen, temeer omdat zij in mindere mate prijsaanbieder zijn doch bovenal kwaliteitsaanbieder.

VERKOOP

Aanbieders, die het verschil willen maken. Het afwijzen van bont en exotische huiden en het aanbieden van biologisch gecertificeerd of gerecycled katoen, het gebruik van het groene-bij-logo en lokale arbeidsvoorwaarden zijn aansprekende punten. Een aantal van de merken in onze winkel zijn hiermee best al ver. Maar ook de vakkennis op dit gebied heeft Wigger-Mode met een afgestudeerde 'sustainable business' in huis. 

PRODUCT

Vervoer, verpakking, gebruikte materialen, gebruikte stoffen, lokale productie, arbeidsomstandigheden. De hier bedoelde duurzaamheid uit zich bij Wigger-Mode in de volgende zaken. Al sinds jaar en dag wordt bij Wigger-Mode afval gescheiden. Papier, plastic, restafval en groen werden reeds vóór de intrede van afvalscheiding door gemeenten apart afgevoerd en reeds in de jaren-90 zijn we begonnen met draagtassen van recyclebaar materiaal. In 2010 is begonnen met het vervangen van de verlichting door led. Echter de armaturen zijn niet vervangen, doch voorzien van nieuwe fittingen, waardoor hergebruik mogelijk was. Medio oktober 2015 is 80 m2 zonnepanelen aangeschaft, waarmee voor pakweg 10% in eigen energie kon worden voorzien. Wederom een flinke stap in duurzaam ondernemen!  In 2017 is de winkel wederom geheel verbouwd en aangepast aan de nieuwste trends. De vernieuwing in de collectie is een continu proces en dan is een passend interieur natuurlijk een 'must'. Met gebruik van natuurlijke materialen als dennenhout, lood en gepolijst beton is een moderne en duurzame basis gelegd. Veel onderdelen van het interieur zijn hergebruikt en gerestyled.     

BOODSCHAP

Verbeter de wereld, maar begin bij jezelf. We willen voor onze kinderen ook een leefbare wereld. Iedereen die in mindere of hoge mate zijn geïnteresseerd in duurzaamheid kan een steentje bijdrage. "Alle kleintjes maken een grote' is hier het motto.

HOE

Het maatschappelijk ondernemen, duurzaamheid voorstaan en er ook echt uitvoering aan trachten te geven. Dáár draait het om. We brengen duurzaamheid onder de aandacht door er op onze site over te communiceren. We hebben al onze merken/relaties gevraagd om ons te laten weten hoe zij denken dat Wigger-Mode op haar website hún sustainability zou kunnen 'etaleren'. We zullen binnen de mogelijkheden altijd proberen het milieu en duurzaamheid aandacht geven.

MERKEN / LABELS

Merken die reageerden op onze oproep om te vertellen op welke wijze zïj duurzaamheid invullen:

Studio Anneloes

Reset

Beaumont

Robert Sarto

POOOLS

Sisterspoint

MAC-jeans

Barbara Lebek

Summum Woman

No One Else

In Shape