Dé Trends op het gebied van Broeken deze herfst en winter

Er mag dit seizoen veel in broekenland, heel veel. Zo veel, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.. Wij helpen je daar natuurlijk graag bij. Op onze socials, op de winkelvloer én tijdens onze events proberen we je te inspireren en informeren over de laatste trends, onder andere op het gebied van broeken! Daarom hebben wij alle broeken trends even op een rijtje gezet.

Modellen

De afgelopen jaren was de skinny dominant in het straatbeeld. En hoewel er veel andere modellen bijgekomen zijn, blijft de skinny een goede basis in je garderobe. Je ziet ook variaties op de skinny, zoals cargo’s met stoere zakjes en klepjes, verhoogde tailles en (vegan)leer.

Een model dat we ook al weer een aantal seizoenen tegenkomen, is het flared model. Ook de flared kom je tegen in allerlei in het oog springende variaties, zoals gerafelde onderkanten, opgestikte naden en vernieuwende modekleuren. Vind je de flared nog iets te spannend? Kies dan voor een bootcut model; deze loopt net iets minder wijd uit.

Waar de flared iets geknepen is op de knie, loopt de wideleg vanaf het bovenbeen al wijd uit; je draagt dit bijvoorbeeld met western boots of chunky sneakers. Kies, afhankelijk van jouw figuur, of je gaat voor een flared of wideleg model. Beide zijn helemaal hot dit seizoen! Let op; hiervoor hoef je écht niet perse lang te zijn! We helpen je graag met stylen in de winkel.

Naast het lange wideleg model is ook de kortere variant volop aanwezig in het modebeeld: de culotte. Combineer dit voor het winterseizoen met een oversized trui en hoge laarzen of chunky sneakers.

Helemaal nieuw voor deze winter is het carrot model. Dit model is hoog in de taille (soms zelfs met een paper-bag effect!) en wat wijder op de knie. Het accent mag bij dit model liggen op de taille, en je combineert het met bijvoorbeeld sneakers of chelsea boots. Een andere variant hiervan is de mom-jeans, geïnspireerd op de jeans uit de 80’s en vroege 90’s, voor een extra stoere look.

Kleuren & Materialen

In het kleurenpalet van dit seizoen zie je veel mooie winterse neutralen, zoals beige, wolwit en warme camels. Outfits zijn soms helemaal in één kleur, of kleurschakering en dus zie je ook zeker broeken in lichte tinten. De materiaalkeuze is hierdoor warm, zo zie je veel knits, ribcord en (vegan)leer. Dit zorgt ervoor dat je outfit tóch een cosy look krijgt! Donkere tegenhangers zijn cognac, chocoladebruin en zwart.

De travel en jogstoffen zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het thuiswerken heeft een nieuwe standaard gezet op het gebied van comfort en dit speelt dan ook een belangrijke rol in de modetrends. Dit betekent dat ook stoffen als (vegan)leer en jeans steeds beter gemaakt worden en erg comfortabel zijn in het dragen!

Ook zien we prints terugkomen in het kleurenpalet! We zien broeken in paisley prints, minimal prints en eindeloos veel ruiten. Van kleine pepita ruitjes tot grove, meerkleurige ruiten. Prachtig te combineren met een oversized wollen trui, of bijpassend colbert.

Wil je meer weten over onze broeken? Kom dan gerust langs bij ons in de winkel want we vertellen je graag meer! We hebben een uitgebreide broeken collectie met merken als o.a. Bianco, Mac, Zerres en Gardeur. Maar ook naast onze broekenspecialisten hebben ook veel van onze combimerken prachtige broeken in hun collectie! Zo hebben we ook volop keuze van o.a. Studio Anneloes, Geisha, Nukus en Summum. Laat je inspireren!

 

door: Daphne Wigger